Menu
Wandelblog

Hiep, hiep! Één jaar Verocious

En toen was het plots bijna 2022. Eerlijk waar, ik raak de tel soms kwijt. In 2019 was alles nog A-okay, 2020 was een rampjaar, 2021 inmiddels en nóg zijn we van dat akelige beestje niet verlost. Maar ze zeggen dat elke down ook een up heeft. Mijn persoonlijke lichtpuntje was de opstart van Verocious. Ik leerde mezelf werken met WordPress, scherpte mijn pen et voilà

De eerste maanden dobberde ik nog wat rond op de zee van besluiteloosheid — zóveel ideeën — maar al snel vond ik mijn koers: de Verocious 100% wandelblog was een feit. Elke week een nieuwe wandeling, tussendoor soms een special, dat brengt ons een jaar verder op meer dan 50 routes en posts. Door mijn drukke agenda haal ik mijn gemiddelde van 200 km wandelen per maand al even niet meer, maar telkens wanneer ik kan, trek ik ons landje in om te genieten van al het moois dat het te bieden heeft. Want dat heeft het!

In deze bijzondere post laat ik je meegenieten van 12 prachtige landschappen, één voor elke maand, waarmee ik het voorbije jaar kennismaakte. Bij elk beeld geef ik mee welke indruk het toen op mij gemaakt heeft. Natuurlijk vind je er ook de link naar de wandeling in kwestie.

December 2020

Meander van de Molenbeek in Wetteren, groene weides

Op de allerlaatste dag van 2020 maakte ik een ommetje in mijn achtertuin. Enkele maanden daarvoor ontdekte ik namelijk een prachtig brokje natuur op een boogscheut van waar ik woon: de oevers van de Molenbeek in Wetteren. Inmiddels is het Molenbeekpad mijn go-to wandeling voor op gestolen momenten. Het stukje langs de beek is lang niet altijd even idyllisch als op deze foto, maar toch bijna … Ik ben helemaal verliefd op dit mooie plekje in mijn eigen gemeente.

Januari 2021

Ook deze foto werd genomen op een wandeling in mijn eigen heimat. Één van de lessen die Corona mij geleerd heeft, is dat vrijheid ook gewoon dicht bij huis te vinden is. De ontwapenende, prikkelende eenvoud van het Kalkense meersenlandschap, meer moet dat soms niet zijn.

Februari 2021

Deze majestueuze boom in Sint-Antelinks fascineerde mij danig en ik zag er meteen een projectje in. Diezelfde week keerde ik maar liefst drie keer terug naar Herzele om er te wandelen. ‘Lovestruck’ noemen ze dat.

Maart 2021

Vergezicht in Kluisbergen

In maart maakte ik kennis met de Panorama wandelroute in Kluisbergen en ik vond ze zó mooi dat ik ook deze kuitenbijter meerdere keren op één week tijd bedwong. Na deze wandeling besloot ik mijn favoriete routes te voorzien van een ⭐.

April 2021

Ook in april deelde ik volop ⭐ uit. De Kordaal wandelroute in Nokere, de Rooigemsebeek wandelroute in het pittoreske Mullem, Bos ’t Ename en nog zoveel meer! Maar ik keerde ook terug naar een oude bekende en wandelde voor de derde keer de Dauwtrip wandelroute in Maarkedal en omgeving. Het landschap op deze foto vervulde mij met zoveel ontzag … Een instant gelukje!

Mei 2021

In mei verlegde ik mijn grenzen, letterlijk althans, en ging ik voor het eerst wandelen in Vlaams-Brabant. Ik vond de Wandeling door 3 provincies (Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Vlaams-Brabant) en bijgevolg ook door 3 toeristische regio’s (de Vlaamse Ardennen, la Wallonie Picarde en het Pajottenland) zó mooi dat ik ze twee keer kort na elkaar maakte. Het waren naar mijn gevoel de eerste échte lentewandelingen van 2021.

Juni 2021

In juni ging ik op zoek naar kleine gelukjes dicht bij huis. Ik vond één van die gelukjes in Merelbeke, op een wandeling door de Scheldemeersen. Ik achtte het onwaarschijnlijk dat een stukje natuur zó dicht bij huis mij in dezelfde mate zou overrompelen als ergens in de Vlaamse Ardennen. En toch is dat precies wat er gebeurde. Head over heelsTruly, madly, deeply.

Juli 2021

Juli was de maand van de grote openbaring. Ik ging voor het eerst in mijn leven, alweer dankzij Corona, op reis in eigen land — met koffers en al. Op de eerste dag van ons verblijf maakten we een wandeling in Terhills. Dit prachtige landschap had ik totaal niet verwacht. Dat ik een midweekje Limburg ooit zou beschouwen als een echte reis en er evenveel — zoniet meer — vreugd zou uithalen als op een reis naar een ver land, had ik nooit verwacht. Sindsdien ben ik verliefd op Limburg en stiekem een beetje trots dat mijn grootmoeder zaliger daar lang geleden geboren werd.

Augustus 2021

Ik hield er maar liefst 13 muggenbeten aan over en zakte tot aan mijn enkels in de modder, maar natuurgebied de Kaaimeersen met zijn heerlijke knuppelpaden was dé revelatie op de treinstapper Gontrode-Munkzwalm. Wat heb ik heimwee naar deze prachtige dag!

September 2021

In september maakte ik zoveel mooie wandelingen! Helemaal tot rust kwam ik op de Vuursalamanderroute in ’t Burreken, één van de meest schilderachtige plekjes in het glooiende Oost-Vlaamse heuvellandschap. Ik moet dringend terug om ook eens die andere uitgestippelde wandeling in het natuurgebied te maken …

Oktober 2021

Het hoogtepunt van oktober was de perfecte herfstwandeling die ik maakte in wandelgebied Tösch-Langeren in Limburg, ook al was de wandeling op zich niet de mooiste. Om mijn dochter aan het wandelen te krijgen, spoorde ik haar aan om zoveel mogelijk verschillende paddenstoelen te vinden. We spotten exemplaar na exemplaar, van prachtige vliegenzwammen over eekhoorntjesbrood tot zelfs een (echte of valse?) kopergroenzwam. Momentjes van gezinsgeluk om nooit meer te vergeten!

November 2021

En toen kwam november langs. Volgende week doe ik verslag over de prachtige wandeling die ik maakte in natuurgebied Den Dotter in Aaigem . De weermannen voorspelden niets dan regen, maar toen ik aanzette, scheen de zon. Het was zondagochtend vroeg, golden hour. Ik denk dat de foto boekdelen spreekt …

Wordt vervolgd

Na één jaar intensief wandelen en erover schrijven ben ik zeker en vast nog niet uitgewandeld of uitverteld. Hoewel ik door omstandigheden nu minder tijd heb om rond te zwerven, bind ik toch minstens één keer per week mijn wandelschoenen aan. Erover schrijven op de blog doe ik nog steeds met evenveel goesting. Voorlopig allemaal nog als hobby, maar wie weet wat de toekomst brengt!


Ik kwam op mijn route geen obstakels tegen. Blijf echter steeds alert. Ik kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor onvolledige en/of niet accurate routebeschrijvingen. Ik kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor enig direct of indirect verlies, schade of letsel voortkomend uit of verbonden aan het gebruik van deze website. Vind je mijn foto’s mooi? Fijn! Wil je foto’s van mijn blog gebruiken? Vraag dan eerst om toestemming!