Menu
Wandelblog

Terug naar de Vallei van de Oude Kale

Objectiviteit is een illusie. Perceptie wordt altijd gekleurd. Ik maakte kennis met de Vallei van de Oude Kale op een natte, grijze dag in het begin van de herfst en was niet meteen flabbergasted. Waar hád iederéén het toch over? Vorige week besloot ik terug te keren en het natuurgebied in het Meetjesland een tweede kans te geven. En deze keer … Deze keer was ik wél ondersteboven, helemaal head over heels!

Ik ga er verder weinig woorden aan vuilmaken en de foto’s die ik maakte voor zich laten spreken. Mijn verslag over de wandelroute kon je namelijk in deze post al lezen; voeg er nu alleen wel een ⭐ bij. Vorige week volgde ik dezelfde route als toen, namelijk de blauwe en groene wandellussen die ik tot één grote wandeling van 10,3 km combineerde. De route is makkelijk te volgen aan de hand van de zeshoekige bordjes: eerst groen, dan blauw, dan weer groen. Als je dezelfde route als mij volgt, let er dan wel op dat je daar waar je voor de eerste keer zowel een groen als blauw bordje tegenkomt (eigenlijk witte bordjes met groene of blauwe tekst) rechtdoor gaat i.p.v. linksaf (ook al staan beide pijltjes naar links; dit is omdat de blauwe route eigenlijk uit de andere richting komt). Hoewel ze heel goed te volgen is aan de hand van de pijltjes, kan het handig zijn om de route op kaart bij de hand te hebben. Je vindt deze onder de foto’s. Je kan op de foto’s klikken om deze uit te vergroten en te bekijken in een slideshow. Veel kijk- en wandelplezier!

Praktisch

  • Merendreedorp 24, 9850 Merendree
  • 10,3 km
  • 2 uur 10 min.
  • 8 hoogtemeters
  • 16 % verhard
  • Bewegwijzerde route, GPX of volgen op kaart
  • Langparkeren kan achter de kerk op parking Hammeken
  • De eerste wegwijzer staat pas 300 m verderop aan de Eikendreef

Bronnen: Inventaris Onroerend Erfgoed, Wikipedia

Ik kwam op mijn route geen obstakels tegen. Blijf echter steeds alert. Ik kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor onvolledige en/of niet accurate routebeschrijvingen. Ik kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor enig direct of indirect verlies of schade voortkomend of verbonden met het gebruik van deze website. Vind je mijn foto’s mooi? Fijn! Wil je foto’s van mijn blog gebruiken? Vraag dan eerst om toestemming!