Menu
Wandelblog

Trippen bij dageraad: de Dauwtrip wandelroute revisited

“Derde keer, goede keer”, zeggen ze, maar in dit geval gaat dat niet op. Ik volgde de Dauwtrip wandelroute voor het eerst in december en amper enkele weken later, dolenthousiast om ze aan mijn lief te tonen, een tweede keer. Gisteren legde ik de 25 km met evenveel animo voor de derde keer af. De Dauwtrip wandelroute is áltijd geslaagd! In deze post laat ik je aan de hand van een fotoreportage meegenieten van de lente in de Vlaamse Ardennen. Want op dat vlak stak de derde keer er wél met kop en schouders bovenuit. Ik kijk er al naar uit om de route in volle zomer nog een keertje te doen!

In het hart van de Vlaamse Ardennen

Ik ga de beelden voor zich laten spreken. In deze post had ik het trouwens al eerder over de Dauwtrip wandelroute. Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door de authenticiteit van deze streek. Op de Dauwtrip wandelroute waan je je veraf van de bewoonde wereld; niet te geloven dat de stad Oudenaarde zo dichtbij is! Meer ‘Ardennen’ dat dit kan Vlaanderen bijna niet worden …

Glooiende heuvels en groene velden zo ver het oog reikt, doorspekt met kerktorens, oude molens en grazend vee. Rustieke wandelpaden van aarde of kinderkopjes, holle wegen waar je in verdwijnt, nietig opgaand in het weidse landschap. Zicht op oneindig.

De Dauwtrip wandelroute, dat is 25 km langs de mooiste stukjes natuur van de fusiegemeenten die Maarkedal vormgeven (Etikhove, Maarke-Kerkem, Nukerke en Schorisse). Glooiende heuvels en groene velden zo ver het oog reikt, doorspekt met kerktorens, oude molens en grazend vee. Rustieke wandelpaden van aarde of kinderkopjes, holle wegen waar je in verdwijnt, nietig opgaand in het weidse landschap. Zicht op oneindig.

Geniet van de foto’s en laat je vooral inspireren om zelf op verkenning te gaan in dit prachtige stukje Vlaanderen. Wil je met eigen ogen hetzelfde landschap aanschouwen maar zie je 25 km niet meteen zitten? Blijf onze blog dan zeker volgen voor kortere, maar daarom niet minder mooie routes in dit gebied! Wordt vervolgd!

Je kan op de foto’s klikken om deze uit te vergroten en te bekijken in een slideshow.

Praktisch

 • Sint-Pieterskerk, Zottegemstraat, 9688 Schorisse (Maarkedal)
 • 25 km
 • ± 5 uur 15 min
 • 485 hoogtemeters (intensieve wandeling)
 • Overwegend onverhard terrein, vaak drassige
 • Knooppuntenroute, GPX of kaart
 • Niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen
 • Honden dienen op sommige delen van het traject aan de leiband te blijven
 • Parkeren kan aan de kerk van Schorisse
 • Er staan enkele banken; je wandelt ook langs een bivakzone (Wereldboom te Horebeke) omstreeks km 8

Ik kwam op mijn route geen obstakels tegen. Blijf echter steeds alert. Ik kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor onvolledige en/of niet accurate routebeschrijvingen. Ik kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor enig direct of indirect verlies of schade voortkomend of verbonden met het gebruik van deze website. Vind je mijn foto’s mooi? Fijn! Wil je foto’s van mijn blog gebruiken? Vraag dan eerst om toestemming!

No Comments

  Leave a Reply