Menu
Wandelblog

Fotospecial: de Merelbeekse bossen onder een krakend laagje sneeuw

Ik hou van de afwisseling der seizoenen, elk ander jaargetijde een nieuwe start. Ieder jaar opnieuw vind ik het heerlijk om mijn winterkleren in hun zachte, zware stoffen boven te halen. En mijn ‘fleecedekentjes’ natuurlijk ook. Maar tegen half februari krijg ik steeds een dip en doet de geringste zonnestraal aan een blauwe lucht mij hunkeren naar de lente. In mijn hoofd hoor ik dan de vogeltjes al fluiten, ontwaken de vlinders uit hun winterslaap en openen de bloemen hun eerste blaadjes.

Zaterdag neem ik jullie mee naar Merelbeke. Ik maakte er een prachtige wandeling langs het Gentbos en de Makegemse bossen. Ik deed deze wandeling al drie keer, waarvan de eerste twee keer in de krakende sneeuw. Dat leverde enkele mooie plaatjes op die ik nu graag met jullie wil delen. Van de derde keer heb ik het meeste genoten! Geen gefoefel met wanten, geen druipneus maar wel de zon op mijn snoet en een glimlach van oor tot oor. Over die ‘lentewandeling’ vertel ik jullie binnenkort meer. Als ik heel eerlijk mag zijn … Sneeuw levert mooie foto’s op, maar doe mij toch maar de lente en de zomer! Geniet van de reportage.

Je kan op de foto’s klikken om deze uit te vergroten en te bekijken in een slideshow.


Ik kwam op mijn route geen obstakels tegen. Blijf echter steeds alert. Ik kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor onvolledige en/of niet accurate routebeschrijvingen. Ik kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor enig direct of indirect verlies of schade voortkomend of verbonden met het gebruik van deze website. Vind je mijn foto’s mooi? Fijn! Wil je foto’s van mijn blog gebruiken? Vraag dan eerst om toestemming!